24.7.07



























Barcelona esdevindrà capital dels diaris europeus en llengües minoritàries al 2009
Barcelona acollirà al 2009 les jornades anuals de MIDAS (Minority Dailies Association), una organització que agrupa 31 diaris escrits en llengües minoritàries als seus estats d'origen, com ara Romania, Finlàndia o Irlanda del Nord. En el cas de l'espanyol, es troben presents a MIDAS la plana major de les capçaleres escrites en català (l'Avui, El Periódico, El Punt, El 9 nou, Segre , Regió 7 i Diari de Balears), Berria i Galicia Hoxe.

Si bé l'assemblea general de MIDAS i les sessions de treball que l'acompanyen enguany han tingut lloc a Romania i al 2008 es preveu que siguin a Galícia, al 2009 es traslladaran a Barcelona, segons ha confirmat a Comunicació21.com el membre fundador de MIDAS, Estanis Alcover. Les jornades, que normalment se celebren al maig, suposen una ocasió immillorable per donar a conèixer a nivell europeu la situació dels diaris escrits en català i la realitat lingüística que es viu al país. Al 2009, comptaran amb el suport directe de la Generalitat de Catalunya, que s'ha compromès a facilitar durant aquests dies les instal·lacions que acolliran el congrés i a prestar a la iniciativa suport econòmic.



Cebrián anuncia un redisseny d'El País
“Un nou diari El País estarà al carrer el 30 de setembre”, va sentenciar ahir el conseller editorial del Grup Prisa, Juan Luis Cebrián, en el marc d’una conferència al fòrum Societat en Xarxa. El rotatiu se suma doncs a la tendència de renovar el disseny amb l’objectiu de “fer un producte millor” i, de retruc, millorar les vendes, encara que aquest no sigui l’objectiu primordial segons Cebrián, sinó “fer un diari totalment del segle XXI”. El que va ser fundador i director d’El País va confessar que si tornés a crear aquest diari no ho faria “en paper”, sinó a la xarxa en primera instància, d'on sorgiria la versió digital. “Aquest és el desafiament que li he imposat a Javier Moreno”, director del diari i màxim responsable també del seu redisseny. Respecte a ElPais.es, Cebrián va marcar-se l’objectiu de convertir-lo en “el més llegit del món en castellà” en dos o tres mesos, un termini en què espera retallar la diferència de 200.000 usuaris únics que el separen de Recoletos.



Una exposició sobre Chaplin, principal reclam de la temporada del CaixaForum

Una exposició que analitzarà la personalitat polièdrica de l'actor i director Charles Chaplin, una mostra sobre la civilització etrusca i una altra a l'entorn dels tresors del Quattrocento seran els principals reclams de la temporada 2007-2008 del CaixaForum de Barcelona. La temporada s'obrirà el setembre amb la mostra Passió pel dibuix. De Poussin a Cézanne, que reuneix una selecció de 100 dibuixos de la col·lecció de Louis-Antoine i Véronique Prat que repassa un recorregut pels principals moviments de l'art francès dels segles XVII, XVIII i XIX. Les altres exposicions seran Candida Höfer a Portugal, que presenta 80 fotografies d'edificis representatius de Portugal; El llenç és la pantalla, producció del Reina Sofia que reuneix treballs que relacionen la imatge en moviment amb la pintura; una exposició sobre el centenari del Palau de la Música; una mostra d'art contemporani xinès i una retrospectiva de Hannah Collins.









BCN agenda
www.barcelonafestival.com/grec07











Begó!Madrid2, versió en castellà i anglès

1 comentari:

Anònim ha dit...

a-Forum suele hacer buenas exposiciones, a ver esta que tal, tiene pinta de ser interesante.
Un saludo.