16.5.07


















Rietveld pertanyia al moviment De Stijl entre 1919 i 1931. Piet Mondrian el líder d'aquest moviment promovia la puresa dels elements, la puresa d'horitzontals i verticals i colors primaris, amb el negre, blanc i gris.
La cadira vermell blau dissenyada anys abans originalment no tènia color, i va ser un intercanvi d'influències i idees que la va concebre. És una escultura o un exercici arquitectònic?
Gerrit Rietveld va incloure aquesta cadira en la Schroder House, (oberta al públic) a Utrecht, Holanda , on era vista contra parets i pisos molt foscos, donant la impressió que els plans vermell i blau flotaven, envoltats per altres més petits de color groc.La mítica cadira Vermell Blau segueix en produccion des de 1917, és un dels més famosos treballs de Rietveld i encara un molt agradable tòpic per als historiadors d'art.





















L'Institut Europeu de Disseny es muda al Palau d'Altamira.El projecte és fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de la Ciutat de Madrid i l'Institut Europeu de Disseny, pel que l'edifici passarà a ser propietat de l'Ajuntament.Dissenyat per Ventura Rodríguez, l'edifici està declarat monument històric artístic i porta tancat des de fa una dècada.Després de les obres de recuperació, el Palau d'Altamira albergarà la seu de l'esmentat institut, que actualment compta amb a prop de 1.000 alumnes que reben ensenyaments relacionades amb les diferents disciplines del disseny.

Sens dubte, l'activitat generada per l'alumnat, suposarà un important impuls per a la revitalització socioeconòmica de l'entorn urbà del palau. El pressupost de les obres els 4.000 euros i els treballs respecten la configuració i elements originals de l'edifici, que es recuperessin, i adapten els espais per aconseguir la major versatilitat.L'acord subscrit amb l'Institut Europeu de Disseny inclou a més la implantació d'activitats docents i col·laboracions culturals, com l'ús de l'Aula Magna per a exposicions, el caràcter públic de la biblioteca, que serà la més important d'Espanya especialitzada en disseny, i un programa públic de visites a l'edifici. Situat al carrer Flor Alta, número 8, el Palau d'Altamira és un immoble d'estil neoclàssic projectat per Ventura Rodríguez per al marquès d'Astorga i comte d'Altamira. La seva construcció va començar en 1788, encara que el projecte concebut inicialment no es va arribar a construir en la seva totalitat, doncs ocupava tota la poma situada entre els carrers de San Bernardo, Marqués de Leganés, Libreros i Flor Alta. Al seu interior Villanueva havia projectat una escala monumental, una àmplia capella oval i dos patis, un d'ells enjardinat amb parterres a la francesa.

En 2003 va ser adquirit per l'Institut Europeu de Disseny, una societat creada en 1966 amb li objectiu de formar professionals d'àmbit internacional en les diverses disciplines del disseny: la moda, les arts visuals, les relacions públiques o el màrqueting. L'Institut organitza també nombroses activitats culturals i docents relacionades amb les disciplines esmentades, en els seus centres de Milà, Roma, Torí, Madrid i Barcelona. A més organitza conferències, debats i congressos, i impulsa la creació de beques d'estudi i cursos en pràctiques, activitats totes elles que es podran multiplicar en les futures instal·lacions del Palau d'Altamira.


La cadena de notícies nord-americana CNN va decidir canviar la seva imatge radicalment. L'únic element que no ha estat tocat és el seu arxiconegut logotip. Per l'altres, el grafisme de la cadena ha patit una renovació que, per al meu gust, la converteix en més pràctica, més senzilla i més flexible que abans. Abandonen gairebé completament els gràfics tridimensionals i si apareixen ho fan de manera més que discreta.

Tan sols una barra blanca i blau en la part inferior i la “mosca” a la zona superior esquerra de la pantalla, emmarcada en un requadre blanc envaeixen la imatge en moviment. Si lo comparamos amb l'antiga organització obtenim molta més zona visible que abans. Els titulars ara apareixen molt més ressaltats, a causa d'un fons de diferents colors (depenent de la temàtica) que acompanya a les lletres, de mida bastant gran, donant un aire que pot semblar improvisat, però resulta molt pràctic si el televisor es veu a una distància considerable.

Per a les fonts s'ha recorregut a una sans-serif (Helvetica o similar?), molt pràctica i llegible en la pantalla. També s'han simplificat bastant les cortinetes, però sense perdre l'elegància de la qual han fet gala sempre.

El pròxim 27 de Maig finalitza l'exposició temàtica sobre Roy Lichtenstein en la Fundació Juan March de Madrid.El seu èxit ha estat absolut.Roy Lichtenstein (Nova York, 1923-1997), un dels màxims exponents, al costat d'Andy Warhol, de l'art pop americà, va abandonar, entre finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta, el camí de l'expressionisme abstracte per emprendre una innovadora incursió figurativa. Inspirat en les imatges de la cultura de masses –encara que no exempt de referències a l'alta tradició de l'art– aquest nou camí definiria la seva posterior producció artística i ho faria universal. El seu interès pels mitjans de comunicació, les arts gràfiques, la publicitat i el còmic; els seus procediments de cita, apropiació i lliure interpretació de les imatges, tant les del mitjà cultural nord-americà com les del cànon dels mestres del passat, es manifesten en un estil clar, característic i inconfusible, però proveït d'una ironia subtil i una cuidada sofisticació, qualitats que, com “mercuri líquid” (Jack Cowart), es resisteixen a ser capturades per una anàlisi simple.Aquesta exposició ha estat una delícia, encara estàs a temps fins al dia 27.
















Espai per conèixer alguns dels principals esdeveniments que s'acosten en el món del disseny a tots els seus camps.(simplement debeis punxar sobre ells per obtenir tota la informació).Aquí s'inclouen premis, projectes, competicions i bases de concursos per a dissenyadors, arquitectes, grafistes i creatius en general.




2nd Lisbon Ideas Challenge International Design Competition

Incheon International Design Fair 2007

Fashion Designer Competition : Silhouette 07

Samsung Young Design Award

















Espai dedicat a les animacions, animacions en 3D, videoclips, espots que per la seva estètica mereixin ser tractats com autèntiques peces d'art.Així com a espai fonamental per als tràilers de pel·lícules de clàssics i nous films fins i tot no estrenats. Alguns tràilers tenen la característica de poder ser visionats en HD (alta definició).També existeix la possibilitat de visitar la web del film en particular.El reproductor de vídeo digital utilitzat normalment és el Quicktime.



VIDEO1 Soft Paris - OhMiBod
VIDEO2 Wanted by The German Film School















Logo Design
Wiedemann, Julius (ED)
Miscellaneous
Softcover + elastic ribbon, 16.8 x 22.6 cm (6.6 x 8.9 in.), 384 pages

















Arquitectum 2nd Urban Architecture Competition : New York 2007.This architectural competition is being promoted by Arquitectum to evaluate proposals for the construction of a new monument to the urban, cosmopolitan and "universal" character of New York City.

To that end, this project (a 100 metre tall tower), will house a museum which will display the belongings, memories and photos of the new generation of immigrants which - from the 1960s onwards - headed for a city they saw as the paradigm of the American Dream.

This museum tower - to be located at the tip of the island on a pier over Battery Park - will not only become an architectural landmark, but also serve as a space dedicated to the celebration of the new urban dynamic of global multiculturalism and interracial relations in the 21st century.

The museum will occupy an area of approximately 1,000 square metres and include the following spaces: entrance hall, temporary exhibition room, permanent exhibition room, storerooms, bathrooms, maintenance department, security, offices and cafeteria.
















BEGÓ!MADRID2 versió en castellà





HOLLYWOOD FASHION WEEK bloc de moda








1 comentari:

Anònim ha dit...

Te contesto en castellano porque mi catalán escrito deja bastante que desear, y aparte voy intercambiando entre BegoBCN y BegoMadrid según acierto a dar uno u otro. Me han encantado los dos vídeos, el de Soft Paris por su estética kitch y moderna, y el de Wanted por su realización y ese inesperado final jajaja. Un saludo